Categories: Keshilli Bashkiak

Xhemil Vlora

Ka qenë kryekatundar i Vlorës në një periudhë e cila dominohej nga administrata turke dhe lëvizja popullore për pavarësinë nga Turqia.

Shahin Kolonja

Shahin Kolonja, 1900 Kryetar i parë i Bashkisë së Vlorës.

Ali Spahiu (Skrapari)

Kishte kryer shkollën e larte në Stamboll, anëtar i klubit “Bashkimi” Stamboll.

Abas Mezini

Abas Mezini

Familja Mezini është një nga familjet më të vjetra të Vlorës dhe me një aktivitet të shquar patriotik. Në Komisionin përgatitor për shpalljen e Pavarësisë Abas Mezini ishte shumë aktiv, në shtëpinë e tij...

Ibrahim Avdullahu

Ka kryer shkollën e lartë për Drejtësi ne Stamboll. Një nga themeluesit e Klubit Labëria” dhe drejtues i tij, për këtë arsye Ibrahim Avdullahu, Elmas Xhaferi,Muço Sharra, Durro Shaska dhe Ali Beqiri u kapën nga turqit, në vitin 1908,