Qytetarët e Nderit të Vlorës

VKB Nr.62, datë 30.10.2000

Osmën Muhamet Haxhiu
Ali Asllan Asllani
Ahmet Miftar Ahmataj
Shaban Sulejman Demiraj
VKB Nr.25, datë 27.03.2001

Agron Sulaj
VKB Nr.36, datë 24.04.2001

Jani Kostandin Minga – Mësues i Popullit
Ibrahim Hasan Kushta – Mësues i Popullit
Harrilla Marko Kuçuli – Mësues i Popullit
VKB Nr.75, datë 12.10.2001

Romano Prodi
VKB Nr.2, datë 28.01.2002

Petro Marko (pas vdekjes)
VKB Nr.80, datë 27.09.2002

Kristo Papajani
VKB Nr.80/1, datë 25.10.2002

Familja Adem Jashari
VKB Nr.13, datë 31.03.2003

Xhorxh Soros (George Soros)
VKB Nr.19, datë 30.05.2003

Ali Mihali (mjek) pas vdekjes.
VKB Nr.23, datë 08.06.2006

Anna Kohen – Personalitet i shquar i komunitetit shqiptaro – izraelit.
VKB Nr.36, datë 22.09.2006

Ibrahim Shyti – Publicist, atdhetar
Albert Verria – Aktor, Artist i Popullit
Liza Laska – Aktore, Artiste e Merituar
Meliha Doda – Këngëtare e Trios Vlonjate
Reshat Osmani – Këngëtar i Trios Vlonjate
Kostandin Thana – Këngëtar i Trios Vlonjate
Albert Minga – Regjisor – Artist i Merituar.
Mounir Bouchenaki – Zv/Drejtor i Pergjithshem i UNESCO-s, Drejtor për Kulturën.
Tatjana Gjonaj – Ambasadore, Përfaqësusese e përhershme e Shqipërisë pranë UNESCO-s
Haxhi Dalipi – Artist i Merituar, Dirigjent dhe kompozitor i shquar
Pirro Cakrani – Këngëtar, krijues dhe mbështetës i talenteve te reja
SH.T.Z Alfred Moisiu – President i Republikës së Shqipërisë

VKB Nr.16, datë 29.06.2007

Ibrahim Zejno
VKB Nr.1, datë 31.01.2008

Hashim Thaçi
VKB Nr.26/2, datë 02.07.2008

Xhevair Rexhepi (pas vdekjes)
VKB Nr.5, datë 5.02.2009

Neshat Tozaj (pas vdekjes)
VKB Nr.6, datë 5.02.2009

Shyqyri Zeneli (pas vdekjes)
VKB Nr.7, datë 5.02.2009

Spiro Jovani
VKB Nr.9, datë 5.02.2009

Afrim Agalliu
Agron Hamo
Mane Lumani
Muhamet Liko
VKB Nr. 6, datë 25.03.2010

Gafur Meçaj
VKB Nr. 15, datë 22.04.2010

Zeqir Alizoti
VKB Nr. 16, datë 22.04.2010

Pavli Flloko
VKB Nr. 17, datë 22.04.2010

Drita Pelinku
VKB Nr. 44, datë 12.08.2010

Vasillaq Goda
VKB Nr. 45, datë 12.08.2010

Hatiqet Bendo
VKB Nr. 46, datë 12.08.2010

Fatos ARAPI
VKB Nr. 60, datë 28.10.2010

Theodhori Driza (Todi)
VKB Nr. 78, datë 23.12.2010

Ilir Ngresi
VKB Nr.61, datë 28.10.2010

Abdyl Deromemaj
VKB Nr.62, datë 28.10.2010

Qirjako Sava
VKB Nr.63, datë 28.10.2010

Myqerem Ferra (pas vdekjes)
VKB Nr.64, datë 28.10.2010

Leka Kruta
VKB Nr.65, datë 28.10.2010

Adem Gjyzeli (pas vdekjes)
VKB Nr.66, datë 28.10.2010

Kleopatra Skarço (Dokle)
VKB Nr. 25, datë 31.05.2012

Sergio Strozzi, Konsulli i Përgjithshëm i Italisë në Vlorë
VKB Nr. 31, datë 21.06.2012

Fatmir LIMAJ
VKB Nr. 32, datë 21.06.2012

Prof. Dr. Bardhyl Golemi (Mësues Veteran, Akademik)
VKB Nr. 33, datë 21.06.2012

Pëllumb Velo (shkrimtar dhe fabulist)
VKB Nr. 49, datë 8.11.2012

AKADEMIK REXHEP QOSE
VKB Nr. 50, datë 8.11.2012

ISMAIL KADARE
VKB Nr. 51, datë 8.11.2012

JOHN L. WITHERS, II
VKB Nr. 52, datë 8.11.2012

DRITAN HOXHA (pas vdekjes)
VKB Nr. 53, datë 8.11.2012

RAMUSH HARADINAJ
VKB Nr. 54, datë 8.11.2012

AKADEMIK REXHEP FERRI
VKB Nr. 55, datë 8.11.2012

SAMI LUSHTAKU
VKB Nr. 56, datë 8.11.2012

SOKOL BASHOTA
VKB Nr. 57, datë 8.11.2012

MUSA DEMI
VKB Nr.6, datë 29.03.2013

Alfred Zijai (pas vdekjes
VKB Nr.38, datë 12.12.2013

Neki Dredha
VKB Nr. 39, datë 12.12.2013

SHYQYRI BALLA (pas vdekjes)
VKB Nr. 40, datë 12.12.2013

KASO PETOSHATI (pas vdekjes)
VKB Nr.21, datë 8.05.2014

Irfan Pustina (pas vdekjes)
VKB Nr.22, datë 8.05.2014

Kristo Frashëri
VKB Nr.23, datë 8.05.2014

Odise Papa
VKB Nr.24, datë 8.05.2014

Jani Hondro (pas vdekjes)
VKB Nr.60, datë 11.12.2014

Prof. Dok. Sabit Brokaj
VKB Nr.61, datë 11.12.2014

Pëllumb Xhufi
VKB Nr.62, datë 11.12.2014

Paskal Milo
VKB Nr.63, datë 11.12.2014

Mexhit Haxhiu
VKB Nr.64, datë 11.12.2014

Viktor Papavangjeli