ATRAKSIONE TË TJERA

Musai Olive Oil Ltd 

One of the best products of Albanian cuisine is olive oil, in which interest has grown in recent years to become one of the most famous attractions of Vlora. Oleotourism is one of the best ways to get to know oil’s new culture and in that sense, Musai Olive Oil will offer the opportunity to learn and discover:

  • Tour of the olive groves in plantation
  • The harvesting of olive trees (from October to December)
  • The properties of Organic extra virgin olive oil and the production process.
  • Partake an oil-tasting and learn how to pair them gastronomically.

The company

Musai Olive Oil Ltd is a family business and since many years, ranked as one of the highest quality olive oil producers in Albania. The main focus of the company has been high quality olive oil.

The product is certified as organic olive oil, according the European Standards. The company processes only organically grown olives from Vlora, one of the richest areas in the olive groves in country. Over the last 25 years, They have continuously improved Olive Oil facility, in order to guarantee the best possible product quality. They upgraded its production capacity and improved its output. Currently, Musaj Olive Oil Ltd can produce up to 400 tons of oil in a season (October-December).

The raw material’s source of supply remains the Southern Region of the country, which is rich in the olive groves of native variety called “Kalinjot” which is High phenolic olive oil.

These olives, carefully harvested are cold pressed in Musai facility.  All this process enables the olive oil to keep the most of its health benefits. Kalinjot Olives are rich in high polyphenol and shows high levels of aroma compounds.

The qualitative and nutritional ingredients of this oil meet the European standards.

The distinctive taste and flavor of MUSAI’s oil is well known; it is tested by many International Olive Oil Tasting Panels and accredited laboratories in Italy. Test results are available.

16 Gold Medals, including Extra Gold Medals

 

 

Një nga produktet e shkëlqyera të kuzhinës shqiptare është vaji i ullirit, për të cilin është rritur interesi vitet e fundit për ta kthyer në një nga atraksionet më të famshme të Vlorës. Oleotourizmi është një nga mënyrat më të mira për të njohur kulturën e re të vajit dhe në këtë aspekt, vaji i ullirit Musai ju jep mundësinë të mësoni me teper sipas pikave te meposhteme:

  • Tur në plantacion dhe ullishtet shekullore.
  • Vjelja e pemëve të ullirit (nga tetori deri në dhjetor)
  • Vetitë e vajit të ullirit ekstra të virgjër organik Shqipetar dhe procesi i prodhimit.
  • Merrni pjesë në një shijim e vajit te ullirit dhe mësoni se si t’i pershtashni njohurite në mënyrë gastronomike.

 

Kompania

Musai Olive Oil Ltd është një biznes familjar dhe prej shumë vitesh renditet si një nga prodhuesit më cilësor të vajit të ullirit në Shqipëri. Fokusi kryesor i kompanisë ka qenë vaji i ullirit me cilësi të lartë.

Produkti është i çertifikuar si vaj ulliri organik, sipas standardeve evropiane. Kompania përpunon vetëm ullinj të kultivuar organik te zones se Vlores, një nga zonat më të pasura me ullinj në vend. Gjatë 25 viteve të fundit, kanë përmirësuar vazhdimisht fabriken në mënyrë që të garantojnë cilësinë më të mirë të produktit duke rritur kapacitetin e prodhimit. Aktualisht, Musaj Olive Oil  arrin të prodhojë deri në 400 tonë vaj në një sezon (tetor-dhjetor).

Burimi i furnizimit me lëndën e parë te ullirit është zona e jugut te Shqiperise, i cila është e famshme per varietetin autokton të quajtur “Kalinjot”. Karakteristike e ketij varieteti ulliri jane fenolet e tij te larta.

Këta ullinj, të vjelur me kujdes perpuohen me temperature te ftohtë në fabriken Musai. I gjithë ky proces i mundëson vajit të ullirit të ruajë sa më shumë vetite e tij.

Elementet ushqyes të këtij vaji jane sipas standardetve evropiane.

Shija dhe aroma e veçantë e vajit të MUSAI është shume e njohur dhe testuar ne shumë Panele Ndërkombëtare të Degustimit të Vajit të Ullirit dhe laboratorë të akredituar boterore. Nga testimet e kryera vaji ulliri Musai eshte vleresuar me 16 Medalje ari, duke përfshirë Medalje Ekstra Ar.

 

Musai Olive Oil Ltd 

Një nga produktet e shkëlqyera të kuzhinës shqiptare është vaji i ullirit, për të cilin është rritur interesi vitet e fundit për ta kthyer në një nga atraksionet më të famshme të Vlorës. Oleotourizmi është një nga mënyrat më të mira për të njohur kulturën e re të vajit dhe në këtë aspekt, vaji i ullirit Musai ju jep mundësinë të mësoni me teper sipas pikave te meposhteme:

  • Tur në plantacion dhe ullishtet shekullore.
  • Vjelja e pemëve të ullirit (nga tetori deri në dhjetor)
  • Vetitë e vajit të ullirit ekstra të virgjër organik Shqipetar dhe procesi i prodhimit.
  • Merrni pjesë në një shijim e vajit te ullirit dhe mësoni se si t’i pershtashni njohurite në mënyrë gastronomike.

 

Kompania

Musai Olive Oil Ltd është një biznes familjar dhe prej shumë vitesh renditet si një nga prodhuesit më cilësor të vajit të ullirit në Shqipëri. Fokusi kryesor i kompanisë ka qenë vaji i ullirit me cilësi të lartë.

Produkti është i çertifikuar si vaj ulliri organik, sipas standardeve evropiane. Kompania përpunon vetëm ullinj të kultivuar organik te zones se Vlores, një nga zonat më të pasura me ullinj në vend. Gjatë 25 viteve të fundit, kanë përmirësuar vazhdimisht fabriken në mënyrë që të garantojnë cilësinë më të mirë të produktit duke rritur kapacitetin e prodhimit. Aktualisht, Musaj Olive Oil  arrin të prodhojë deri në 400 tonë vaj në një sezon (tetor-dhjetor).

Burimi i furnizimit me lëndën e parë te ullirit është zona e jugut te Shqiperise, i cila është e famshme per varietetin autokton të quajtur “Kalinjot”. Karakteristike e ketij varieteti ulliri jane fenolet e tij te larta.

Këta ullinj, të vjelur me kujdes perpuohen me temperature te ftohtë në fabriken Musai. I gjithë ky proces i mundëson vajit të ullirit të ruajë sa më shumë vetite e tij.

Elementet ushqyes të këtij vaji jane sipas standardetve evropiane.

Shija dhe aroma e veçantë e vajit të MUSAI është shume e njohur dhe testuar ne shumë Panele Ndërkombëtare të Degustimit të Vajit të Ullirit dhe laboratorë të akredituar boterore. Nga testimet e kryera vaji ulliri Musai eshte vleresuar me 16 Medalje ari, duke përfshirë Medalje Ekstra Ar.