75 vjetorit te Clirimit te vendit

Bashkia e Vlores ka organizuar nje Konference Perkujtimore Shkencore ne kuader te 75 vjetorit te Clirimit te vendit. Kane marre pjese ne kete aktivitet veterane te luftes, familjare te deshmoreve, intelektuale dhe qytetare. Referuesit e kane cilesuar si nje moment te rendesishem kete aktivitet, pasi Lufta Antifashiste Nacional Clirimtare, mbetet nje nga ngjarjet me te medha te popullit shqiptar. Kryetari i Bashkise se Vlores, Dritan Leli ka theksuar se 75 vjetori i Clirimit te Vendit eshte nje ngjarje qe na ben krenare te gjitheve. Sipas Lelit ne kete aktivitet perkujtohet nje nga ngjarjet me te medha historike per te cilen perulemi me respekt dhe ku vlersohet cdo njeri prej te reneve ne lufte per kontributin e jashtezakonshem qe ka dhene.

You may also like...