Vizitë dy ditore në Kosovë

34380069_10155468803042541_3084633829676154880_o
34306060_10155468799782541_3640539886408171520_o
34306063_10155468798977541_2728107456268861440_o
34308728_10155468797887541_3739033274735919104_o
34318046_10155468813667541_8364883004383821824_o
34319044_10155468813442541_1662515259698577408_o
34320718_10155468802997541_3236750863947005952_o
34342317_10155468801137541_3706511503197732864_o
34367454_10155468801392541_6685631558507823104_o
33965183_10155468806062541_8947795270012239872_o
34385981_10155468798097541_3765128151701651456_o
34394821_10155468805757541_1673408825769590784_o
34395316_10155468797112541_2178960582844088320_o
34400290_10155468806322541_6736121312843923456_o
34415896_10155468799592541_6201594417900421120_o
34441201_10155468804282541_1138723017036136448_o
34447649_10155468800992541_1902113953085915136_o
34464216_10155468805782541_9177104188126003200_o
34480247_10155468798642541_9005263560225325056_o
34484452_10155468801087541_4599037464294719488_n

Kryebashkiaku i Vlorës, Dritan Leli, zhvilloi një vizitë dy ditore në Kosovë, ndërsa qëllimi ka qenë promovimi i Vlorës. Ndalesa e parë e Lelit ka qenë Ambasada e Shqipërisë në Kosovë. Kryetari i bashkise, u prit nga ambasadori ynë në Prishtinë, Qemal Minxhozi. Ambasadori Minxhozi i uroj mireseardhjen Lelit, ndërsa vlerësoi këtë nisimë për prezantimin e Vlorës. Kryetari i bashkisë, i tha ambasadorit Minxhozi se Vlora i ka të gjitha potencialet për një turizëm elitar. I pranishëm në takim edhe kryetari i shoqates se ndërtuesve dhe turizmit te Kosoves, Ruzhdi Kurtishi i cili ofroi angazhimin e tij për promovimin për qytetarët e kosovës, të resurseve që Vlora ofron. Kryebashkiaku i Vlorës, Dritan Leli, shoqëruar nga ambasadori Minxhozi, vendosën një kurorë me lule në lapidarian e Ismail Qemalit vendosur në qendrës të Prishtinës. Leli zhvilloi një vizitë edhe në kompaninë më të madhe të Kosovës, Eurokoha”. Në bisedën me pronarin e kësaj kompanie Remzi Ejupin, Leli kërkoi promovimin e turizmit të Vlorës në Kosovë. Gjatë qëndrimit në Kosovë, kryebashkiaku Leli takoi edhe kryetarin e Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti, të cilin e ftoi të vizitojë Vlorën dhe të nisin bashkëpunimin dy palësh. Nga ana e tij, Ahmeti i premtoi Lelit se do të jetë në Vlorë shumë shpejt dhe i garantoi se do të bëhet promovues i turizmit në Vlorë. Kryetari i Bashkisë së Vlorës, Dritan Leli, zhvilloi edhe një takim me Ministrin e Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës, Bajram Hasani. Leli tha se ka gjetur një partneritet në fushën e turizmit me ministrin Hasani.Sipas tij, industria, tregtia, biznesi dhe turizmi janë të gjitha të lidhura, dhe duke njohur traditën shqiptare edhe urat e bashkëpunimit komunikimit bëhen më të forta. Ministri Hasani tha se me kryebashkiakun e Vlorës kanë biseduar për turizmin dhe çështje me interes për të dyja vendet, duke theksuar se bregdeti shqiptar është destinacioni i kosovarëve për pushime. Kryebashkiaku Leli zhvilloi një vizitë edhe në shtëpinë e Adem Jasharit të kthyer në muze, ndërsa vendosi edhe një kurorë me lule në varrin ku prehet heroi legjendar. Kryebashkiaku Leli, e mbylli vizitën e tij në Kosovë, me një intervistë në Radio Televizionin Publik të Kosovës.

You may also like...